Gevelreiniging

Fase 1

Reiniging

We ontwikkelden een techniek om zachte ondergronden op een verantwoorde manier te reinigen met zo weinig mogelijk beschadiging, namelijk een zachte reiniging door middel van kokend water en relatief lage druk.

Kokend water heeft meer reinigingskracht dan koud water en daardoor moet er ook minder druk gebruikt worden. Door het gebruik van lage druk is er ook minder beschadiging van de ondergrond (gebakken pannen, bakstenen of gevelbepleistering). De vervuiling op deze ondergronden bestaat voor 95% uit algen die door het kokende water week gemaakt worden en waardoor men dus een nog beter resultaat bekomt dan met gelijk welke druk en koud water.

Realisaties

Fase 2

Ontmossen

Na de behandeling met kokend water wordt nog een milieuvriendelijke ontmosser aangebracht om de resterende kiemen en sporen van het mos te doden. Indien dit niet of onvoldoende gebeurt zal er zich zeer snel opnieuw mos en algen ontwikkelen!

Na het reinigen en ontmossen laten we alles proper achter.

Realisaties

Fase 3

Hydrofuge

Het is belangrijk dat een gevel na de reiniging beschermd wordt met een product om hem waterafstotend te maken zodat er zich veel minder snel mosvorming zal voordoen!

Wij kiezen hier voor een kwalitatief, zeer duurzaam en exclusief product dat speciaal voor ons gemaakt wordt gemaakt om uw gevel waterdicht te maken.

Deze techniek kan ook toegepast worden op nieuwe of bestaande bleke of poreuze ondergronden zoals bleke gevelsteen, minerale gevelbepleistering of recuperatiesteen.

Een vrijblijvende offerte?

We denken graag met u mee, voor elk project!
Neem gerust contact met ons op.