Dakreiniging

Het reinigen van uw dak gebeurt met de allergrootste zorg door onze vakmensen. We werken in drie fases om uw dak terug in topvorm te brengen.

Fase 1

Reiniging

Voor natuurleien en alle gebakken pannen adviseren we een zachtere reinigingstechniek met kokend water. Na het reinigen van uw dak kiezen we voor een kwalitatief en biologisch afbreekbaar ontmossingsproduct.

Asbestvrije kunstleien en betonpannen die nog in goede staat zijn én die deze hoge druk zeer goed kunnen verdragen, worden gereinigd d.m.v. hoge druk (180 bar) en koud water.

Na zo'n reiniging adviseren we u in de meeste gevallen om de leien of betonpannen een nabehandeling te geven met een kleurloze hydrofuge of door de leien of betonpannen te lakken.

Realisaties

Fase 2

Ontmossen

Na de reiniging brengen we ontmosser aan op het dak om de resterende kiemen van het mos volledig te doden. Deze ontmosser werkt ongeveer 6 maanden na zolang deze nog niet volledig werd afgespoeld. Dit wil zeggen dat de ontmosser opnieuw wordt geactiveerd wanneer deze nat wordt.

Realisaties

FASE 3A

Lakken

Het lakken van daken gebeurt door middel van een airless toestel, waardoor de verf gespoten wordt en dus gelijkmatiger aangebracht kan worden dan met bijvoorbeeld een kwast.
Onze coating wordt aangebracht in twee lagen, waarvan de eerste laag aangelengd is met primer om de goede hechting te verzekeren.

Realisaties

FASE 3B

Hydrofuge

Het is belangrijk dat een dak van sneldekpannen na de reiniging beschermd wordt met een product om hem waterafstotend te maken zodat er zich minder snel mosvorming zal voordoen maar vooral om de pan te beschermen tegen erosie.

Wij kiezen hier voor een kwalitatief, zeer duurzaam en exclusief product dat speciaal voor ons gemaakt wordt.

Nazorg

Onderhoudscontract

Eventueel kan er een onderhoudscontract afgesloten worden om uw dak twee- of driejaarlijks te behandelen met een mosdodend product gedurende een periode van 10 jaar. De behandelingsfrequentie wordt bepaald door verschillende factoren zoals de ligging van uw woonst en de omgeving waar het huis zich bevindt.

Het is belangrijk om de mosvervuiling op tijd te behandelen zodat uw dak zo lang mogelijk in een mooie staat verkeert. Hiervoor wordt fase twee telkens herhaald.

Een vrijblijvende offerte?

We denken graag met u mee, voor elk project!
Neem gerust contact met ons op.